CATEGORÍAS: erosió litoral, Litoral

Camp Litoral. Episodi erosió platges maig a juny 2017

erosio-litoral-maig-juny-2017

EROSIÓ SORRES – CAMP: LITORAL

EPISODI: MAIG – JUNY 2017

Les tasques de regeneració de sorra a la platja començaran la setmana vinent

Ajuntament de Malgrat 25 de maig de 2017

http://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/les-tasques-de-regeneracio-de-sorra-a-la-platja-comencaran-la-setmana-vinent

Paral·lelament a l’acabament de les obres de l’escullera, la demaració té previst iniciar en els propers dies els treballs de regeneració de la platja amb sorra procedent del port esportiu del Masnou, del Balis de Sant Andreu de Llavaneres i d’Arenys de Mar. La idea de l’Estat espanyol és fer un dranatge selectiu de la bocana dels ports, on s’acumula sorra que dificulta la navegabilitat dels vaixells. Des de Costes, s’ha insistit que la Llei d’impacte ambiental permet extraure aquesta sorra. La previsió és regenerar uns 70.000 metres cúbics, aproximadament.

Les obres de construcció de l’escullera, que fa 410 metres de llarg, i la regeneració de la sorra de la platja les porta a terme l’empresa Acciona i tenen un cost d’1,1 milions d’euros.

La platja de Malgrat comença a recuperar la sorra perduda

El Punt Avui 31 maig de 2017

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1156226-la-platja-de-malgrat-comenca-a-recuperar-la-sorra-perduda.html

Els dos vaixells draga contractats pel Ministeri de Medi Ambient per regenerar les platges de l’Alt Maresme malmeses pel temporal de principis d’any ja treballen a tota màquina. A Malgrat de Mar, un cop enllestida la setmana passada l’escullera de 410 metres que voreja l’últim tram del camí de la Pomereda i l’enllaça amb la desembocadura del riu Tordera, ahir van començar a reomplir-la amb sorra.

L’últim tram de platja del camí de la Pomereda de Malgrat ha estat objecte els darrers anys d’una de les inversions més milionàries fetes fins ara pel Ministeri de Medi Ambient a la costa del Maresme.

15.06.17 És el termini previst de l’actuació de regeneració de la platja del camí de la Pomereda de Malgrat.

Dues dragues extreuen sorra per a les platges de Llavaneres, Malgrat i Pineda

Diari Maresme 1 de juny 2017

http://diarimaresme.com/2017/dues-dragues-extreuen-sorra-per-a-les-platges-de-llavaneres-malgrat-i-pineda/

Per segon any consecutiu, el Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres ha col·laborat en el manteniment de la platja de Llavaneres, així com amb la de Malgrat de Mar i Pineda de Mar, malmeses pel temporal de principis d’any. El mateix Club ha quantificat en 50.000 m3 la sorra que ha estat extreta de la bocana del port.

Erosió de sorres centenàries al delta de La Tordera

Diari de Blanes 18/06/ 2017

http://blogscat.com/diariciutatblanes/?p=4445

“Fa 10 anys, la desaparició parcial de la platja de s’Abanell va fer que les Associacions de Càmpings i Hostaleria de Blanes (Girona) demanessin al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) una explicació cientificotècnica de la problemàtica d’erosió que s’observava a la platja de s’Abanell. En aquest informe, apuntem les causes per les quals la platja i el delta no responien com seria habitual davant d’un temporal i expliquem per què una part considerable havia entrat en una fase d’erosió accelerada.”

La desembocadura de la Tordera es queda sense platges

El Periódico 17/06/2017

http://www.elperiodico.cat/ca/medi-ambient/20170617/desembocadura-tordera-malgrat-blanes-queda-sense-platges-6110030

REPOSAR SORRA / Les reposicions de sorra sembla que no serveixen de res perquè es tracta d’un problema estructural, afegeix Sagristà. Quan arriba un temporal, els corrents redistribueixen la sorra i la porten cap al sud.

Leave a comment:

Cos Desembocadura erosió fabrica Llera LLOCS Platja_Malgrat potabilitzadora Q10 seveso